2009. július 5., vasárnap

Sárgadinnye krémleves

Itt van a szezon! Mindenki nagy rajongója a dinnyéknek, sárga és piros, minden egyben! :) Itt az ideje olyan étel után kutatni, amihez könnyen és olcsón be lehet szerezni a hozzávalókat. egyből meg is akadt a szemem egyen, amihez pont volt is dinnye. :)

4 személyre:
1 db érett sárgadinnye
100-200 ml tejszín
3 db mentalevél
porcukor ízlés szerint
kevés vaníliás cukor
kevés Triple Sec likőr

Elkészítés
1. A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, majd az egyik felét felkockázzuk.
2. A felkockázott dinnyét botmixerrel, vagy turmixgéppel simára turmixoljuk.
3. Hozzáadjuk a tejszínt, hogy selymesebb legyen, a mentalevelet, és ízlés szerint porcukrot, valamint a likőrt. Ha minden benne van, alaposan összeturmixoljuk.
4. A dinnye megmaradt felét apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a levesbe, és átforgatjuk benne.
5. Jó alaposan hűtsük be a levest, és a készítés napján tálaljuk mentalevéllel díszítve.

Jó étvágyat mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése